I SWIM|吳海昕跌落水變透視上身心跳加速 學生Edan英雄救美Miss場面混亂

2022.07.14

ViuTV新劇《I SWIM》最新一集上演一場「英雄救美」,,講到吳海昕(Sofiee)在池邊意外跌落水,呂爵安(Edan)英雄救美將Sofiee救起。不諳水性的Sofiee埋位前與導演多次視環境,她坦言做足訓練,加上攝影組已安排救生員及拯救設備,令她安心做戲。

吳海昕續稱:「呢個泳池大概有三米深,對於唔識游水嘅人嚟講,係幾驚嘅!我地之前排到好足,大概跌過50幾次,不過如果唔可以一Take過就會好浪費時間,因為要吹乾翻個頭重拍,加上我都唔想吹咁多次,所以呢刻有啲緊張,係成套劇最驚嘅一幕。」

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇 

幸好Sofiee都順利完成,當導演一停機,Edan更游過去給她「借力」,工作人員亦跳下水以防發生意外!上水後Sofiee自責「跌得唔靚」,幸好導演收貨,自言心跳加速到爆燈:「依家好似練完水咁,個腦空白咗咁!」 

講到「英雄救美」場面,Edan笑言場面混亂,未及了解Sofiee已被救上岸:「因為佢好『浮』,我都未抱到佢已經上咗去!今次拍呢部劇都狂操,加上怕受傷所以一有時間就要做運動,今次運動量好大,不過返工可以做運動,覺得自己身體係好咗嘅。」 

圖及來源:劇集截圖

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【隆重登場】香港咖啡地圖2022!↓

↓即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)↓

即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)

↓「App限時搶」大派禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章