COLLAR成員Marf率先跑出首度拍劇做女一 夥P1X3L成員擔正仲有王丹妮助陣客串

文: 羅志宏
2022.07.28

女團COLLAR自出道半年以來,先後推出四首團歌,廣告代言一籮籮,但就暫未涉足影視方面,而憑《造星IV》冠軍席位直入COLLAR的Marf就率先跑出,成為團內第一位拍劇兼擔正女一的成員,參演ViuTV旗下MakerVille即將開拍的原創新劇《那年盛夏 我們綻放如花》。

新劇《那年盛夏 我們綻放如花》除了有Marf擔正女一外,將由男團P1X3L成員George(歐鎮灝)、(Marco)葉振弘擔當男主角,同劇還有張毓軒、張迪文、郭東彩(東東)、葛綽瑤(Yoyo)等主演,更有出爐金像獎最佳新演員王丹妮特別演出,演員配搭新穎。

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

圖及來源:IG@各藝人、節目截圖

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓