7.2截止! 盡公民責任登記做選民

文: 9527
2015.06.29

還有數天就截止選民登記喇,如果未登記,係唔使等埋發叔先登記架!

只要持有身份證明文件、年滿十八歲及通常在香港居住的香港永久性居民,就可以登記成為選民,即使現在未夠十八歲,只要你在9月25日選舉時滿十八歲亦可登記!7月2日會截止,你可以到<<選民登記網站>>下載表格或進行網上登記。

另外,選舉事務處推行了查核措施,經已向82,000名選民發出查訊信,要求他們於7月2日前確認或更新登記住址,但大部份市民仍未回覆,或會失去選民資格,所以記得要儘快回覆。如果沒有收到查訊信,亦可以到<<選民資料網上查閱系統>>查閱自己是否已登記為選民和選民登記冊上的現有登記資料。(小記都登記左,你地呢?) 

活動資訊

  • 日期2015年6月15日 - 2015年7月2日
  • 地址 全港各區

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓