【銅鑼灣美食】銅鑼灣80年代夜場主題樓上大排檔 蟶子生菜包/花蛤蒸蛋/炸鮮奶

文: LorLor Lee
2019.08.14

銅鑼灣近日新開一間以80年代夜場為主題的樓上大排檔「杜老誌大飯店」,餐廳環境裝修重現了不少80年代經典懷舊場景,例如麻雀館、機舖、士多、夜總會等,好有心思。餐廳亦主打一些大排檔經典菜式、街頭小食,更有創意菜式,選擇夠多,下次一大班朋友約食飯不妨試試啦!

銅鑼灣近日新開一間以80年代夜場為主題的樓上大排檔「杜老誌大飯店」,下次一大班朋友約食飯不妨試試啦!

餐廳環境裝修重現了不少80年代經典懷舊場景,例如麻雀館、機舖、士多、夜總會等,好有心思。

花蛤蒸水蛋,口感嫩滑,配上花蛤鮮味一流!

肉碎、豉椒炒蟶子兩食,除了直接食之外,仲可以做生菜包,有創意又滋味~

鹽燒鮑魚煲,大大隻鮑魚爽口入味。

紅燒脆皮BB乳鴿,皮脆肉嫩!

炸鮮奶,入口香滑,奶香味濃。

菠蘿皮經典焗西米布甸,面層更加了菠蘿包的皮焗製,即焗新鮮熱辣辣,外脆內軟!

「杜老誌大飯店」MENU

活動資訊

  • 地址 灣仔杜老誌道6號群策大廈7樓
  • 人均消費$101 - $200
  • 開放時間星期一至日11:00 - 00:00
  • 電話26380177

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓