Hermès預告明年起加價達10%!經典款Kelly To Go手袋加幅逾一萬元!

文: 劉紀彤
2023.01.03

各大人氣奢侈品牌近年不斷加價,甚至每年加價幾次,但需求依然有增無減。最近消息指Hermès將於下年再度加價,加幅5%至10%不等,而人氣Kelly To Go手袋加幅更超過一萬元 !

據外媒報導,Hermès愛馬仕財務執行副總裁預告Hermès明年加價,受成本上升及匯率波動影響,預料加價5%至10%。近日有消費者在Hermès官網發現Kelly To Go 手袋由原價的$37300加至$47900,加幅超過一萬元人民幣,非常驚人!

由於疫情的影響,不少名牌如CHANEL和Hermès都以生產成本上升和匯率變動為由,不斷加價。不過市民對奢侈品的需求並未因加價而減退,人氣袋款依舊熱賣,甚至一袋難求,有錢都未必買到。如果想入手Hermès 袋就要趁早啦!

Hermès預告明年加價 升幅最高10%!盤點4款手袋上年逆市升值達3千蚊

來源:HKET

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【免費睇】《香港打卡蛋糕合集》↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓