Supreme春夏新品已上架!跨界推出「他媽歌池」玩具/新款編織袋被封BV平價替代款?

文: 黃樂恩
2023.04.10

各位Supreme迷留意啦!Supreme2023春夏系列新品已陸續上架,今年除了聯乘Tamagotchi(他媽歌池)合作推出電子玩具成為焦點,其中全新編織袋亦同樣成為時尚圈的熱話,設計外型與知名奢侈品牌Bottega Veneta非常相似,即入內文睇睇啦!

Supreme全新2023春夏系列正式亮相!今年除了推出一系列時尚單品,Supreme還與Bandai Tamagotchi(他媽歌池)合作推出電子玩具,今次聯名系列注入品牌標誌性的迷彩元素,而且在機身與液晶螢幕上都可以看到Supreme的LOGO字樣,滿足各位品牌愛好者。現時Supreme 2023春夏系列第4週新品已將於美國東部時間3月16日、日本當地時間3月18日正式發售,打算入手的朋友記得留意時間啦!

除此之外,Supreme最新2023春夏系列中,原來有2款手袋更證實了是向義大利時尚品牌Bottega Veneta(簡稱BV)的自家致敬系列。Supreme設計團隊仿效BV的Intrecciato編織設計手法,將「織皮」變成了「織尼龍布」,採用寬大格紋交叉的外觀,共分成黑、紅、白三色。

雖然看起來很容易將兩個品牌的設計聯想在一起,不過仔細看就會發現,編織袋的格紋上可以隱若看見Supreme字母,設計感滿滿,無論是設計還是造工都相當有心思,想找Bottega Veneta平價替代的朋友記得唔好錯過啦!

來源:Supreme

►同場加映:【香港周圍遊】直擊香港迪士尼樂園StellaLou x 香港芭蕾舞團新表演!限定45場騷/Duffy好友齊現身

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓