奇妙滋味由廣場飯店開始 中西式早餐配可愛造型 迪士尼朋友驚喜登場

文: a.Ki
2024.01.09

想在迪士尼樂園來一場完美的奇妙旅程,就要由最可愛的豐富早餐開始,廣場飯店提供的奇妙滋味包括中西及素食選擇,更特設超得意小朋友套餐,為各位大人細路玩足一天準備能量之餘,迪士尼朋友更會現身與眾人見面影相,讓你用最開懷的笑容展開奇妙之旅!

超豐富早餐展開奇妙一天 與迪士尼朋友打卡講早晨

位於香港迪士尼樂園美國小鎮大街的廣場飯店,由翠園及茶茶居主理,食物質素無容置疑;其外牆建築採用維多利亞式設計,氣派不凡,室內則以二十世紀初中國風的高貴典雅裝潢示人,展現其集合中西文化與美食的宗旨。

由廣場飯店開始的奇妙滋味,包括中式、西式、素食以及小朋友的套餐選擇,無論喜歡飲早茶定歎咖啡都一定能滿足你的味蕾,加上大廚用心設計讓多款美食以別具迪士尼特色的造型示人,可愛度爆燈,最適合影相打卡。在享受視覺與味覺盛宴的同時,迪士尼朋友將現身與食客近距離見面,更可以拍照留念,為樂園的一天記下歡樂的開端。預訂了特色早餐的朋友更可以早人一步入園享用美食,提早開始奇妙的迪士尼時光!

經典滋味早晨套餐  
原隻鮑魚瑤柱綿綿粥配閃爍薄脆、點點心意拼盤(金箔鮮蝦餃‧米奇香煎蘿蔔糕‧豬仔流沙包)、黑毛豬叉燒手工腸粉、四式合時鮮果、鮮果汁/咖啡/紅茶/中國茶(任選一款飲品)

經典滋味早晨素食套餐 
竹笙黃耳粟米綿綿粥配閃爍薄脆、點點心意拼盤(蒸上素粉果‧脆脆素春卷‧香煎馬蹄糕)、羊肚菌素手工腸粉、四式合時鮮果、鮮果汁/咖啡/紅茶/中國茶(任選一款飲品)

精緻西式早晨套餐  
松露醬炒蛋配直布羅陀腸及炸薯餅、大蝦蕃茄肉醬長通粉、四式合時鮮果、鮮果汁/咖啡/紅茶/中國茶(任選一款飲品)

奇妙兒童早晨套餐 
瑤柱粟米魚肚綿綿粥配閃爍薄脆、點點心意拼盤(米奇香煎蘿蔔糕‧叉燒手工腸粉‧豬仔流沙包)、公主啫喱配合時鮮果、鮮果汁

奇妙兒童西式早晨套餐
香滑炒蛋、直布羅陀腸配炸薯餅、大蝦蕃茄肉醬長通粉、公主啫喱配合時鮮果、鮮果汁

廣場飯店由翠園及茶茶居主理 – 特色早餐並與迪士尼朋友見面
供應日期:即日至2024年2月29日
供應時段:9:30am-11:00am  
地址:香港迪士尼樂園美國小鎮大街
價錢:成人每位 $288、小童(3-11歲)每位 $208 
網上預訂:https://bit.ly/48p4veC  (賓客可於即日至2024年2月27日預訂。名額有限,售完即止)

了解更多:www.hongkongdisneyland.com/zh-hk/dining/hong-kong-disneyland-park/plaza-inn/

 

*SOURCE:廣場飯店由翠園及茶茶居主理

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓