【親子室內好去處】葵芳過萬呎全新冒險樂園開幕!超過40部夾公仔機/小朋友必玩碰碰車+巨型波波池

文: 李沛堯
2024.04.11

最近葵芳新都會廣場全新冒險樂園開幕,過萬呎的空間超大之餘亦有別於其他分店設計,店面採用日式霓虹燈元素,樂園內遊戲設施超多,除了有冒險樂園經典遊戲機,更設碰碰車區及巨型波波池,無論大小朋友都能玩個暢快!

即刻去片

位於葵芳新都會廣場的冒險樂園近日正式開業,單單從門口看到的裝潢已非常注目,原來店內面積超大且店面設計極具氣氛。步入店內的「冒險町一番街」後除了有齊備經典遊樂設施,就連碰碰車、波波池都有!即睇記者直擊有咩好玩!

碰碰車區

走入少少就能看到碰碰車區域,大人小朋友絕對能享受飛馳及碰撞快感!而且新店碰碰車區域裝修超靚,絕對能成為特別的打卡位。

巨型波波池

店內最入有劃分小朋友最愛的波波池區,擁有數條七彩滑梯以及上下層的障礙物通道,放電一流!場內亦有考驗反應力的小遊戲區域及攀爬牆,相信各位小朋友能在這裏玩一日!

經典遊戲機

來到冒險樂園,當然不少得推銀機區、籃球機、氣墊球機等等。除了經典遊戲機,葵芳店都有引入新式遊戲機讓大家暢玩,例如深受小朋友歡迎的Pokemon機、新式推銀機、大屏幕顯示的運動遊戲機等等。

海量夾公仔機+擲彩虹池

葵芳冒險樂園門口位置,就有超過40部夾公仔機,記者所見機內公仔都幾吸引精美。而相當受歡迎的擲彩虹池亦有大公仔等着大家「中獎」領取呀!

冒險樂園新都會廣場店

地址:葵芳新都會廣場3樓339號舖

營業時間:星期一至五1100-2200、星期六日及公眾假期1030-2200

電話:24334428

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓