九巴大口仔主題巴士登場! 車廂貼紙/乘車出行語錄/主題車站

文: 王卓盈
2024.05.06

大口仔粉絲注意啦!九巴由即日至7月下旬將會與Sanrio大口仔角色聯乘,以全新大口仔和九巴仔造型現身尖沙咀碼頭巴士總站,除了有主題車站,大口仔更為大家帶來佈滿整個車廂的車廂貼紙、乘車岀行語錄和一系列聯乘產品,喜歡大口仔和九巴的你就千萬不要錯過啦!

九巴將會與Sanrio大口仔角色聯乘推出限定九巴大口仔主題巴士!由即日起至7月下旬,尖沙咀碼頭巴士總站將變身成九巴仔 x Minna no Tabo主題車站,無論巴士路線牌和排隊欄杆都有日常出行乘坐九巴的不同情景及語錄,九巴仔更會以Minna no Tabo的造型出現,十分可愛!而主題巴士主要行駛九巴1A 線 (中秀茂坪至尖沙咀碼頭),巴士裡外都充滿九巴仔與 Minna no Tabo 色彩繽紛的設計,喜歡大口仔和九巴的你就千萬不要錯過啦!

同場加映:【著數慳家王】最新影片

除此之外,九巴與Sanrio更推出了6款九巴仔 x Minna no Tabo車廂貼紙,並於5月底起陸續貼在九巴上。而貼紙收錄多句Minna no Tabo語錄,例如鼓勵乘客行上上層 - 「行多兩步,人人都可以係高層」,又提醒乘客落車請按鐘 - 「按鐘一次,可與車長心靈相通」等,內容有趣又正面,同時滲入乘車禮儀的信息!大家乘搭九巴時不妨都可以留意下!

除打卡點外,九巴與Sanrio更推出多款聯乘產品,由5月16日至26日在南昌站 V Walk二樓中庭的九巴期間限定店及網上商店首度公開發售,包括巴士模型、遙控巴士、行李牌八達通兩用卡套、不銹鋼隨行杯、斜孭袋、毛巾及 A5 筆記本,其中筆記本上更載有全套九巴仔 x Minna no Tabo「出行之日常」語錄,無論任何時候都有大口仔的貼心提醒!

限定九巴大口仔主題巴士

日期:由即日起至7月下旬

路線:九巴1A 線 (中秀茂坪至尖沙咀碼頭)

圖片來源:FB@KMB

活動資訊

  • 日期2024年5月6日 - 2024年7月31日
  • 地點

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【夏日密密賞☀️】體驗最「Cheeful」夏日😍↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓