人氣蛋撻Hashtag B進駐將軍澳!大排長龍 招牌拿破崙焦糖千層撻+壓扁牛角包

文: 王卓盈
2024.05.08

香港人氣烘焙品牌Hashtag B即將進駐將軍澳,成為香港第四間分店!Hashtag B以招牌拿破崙焦糖千層撻打出名堂,一開店便會大排長龍 ,不到午市就迅速售罄,一件難求,不少人為吃蛋撻而大排長龍!最近有網民發現將軍澳有Hashtag B圍板,預計6月頭開張,將軍澳街坊之後不用出外都可以吃到人氣千層撻!

Hashtag B主要販賣方包和麵包等,而當中拿破崙焦糖千層撻是該店的招牌產品,大受市民歡迎,一開店便會出現長龍排隊買蛋撻,直到午市就會售罄,十分搶手,一件難求!Hashtag B在香港現有3 間分店,分別是銅鑼灣、尖沙咀和鰂魚涌,最近有網民發現將軍澳Popcorn二期有Hashtag B圍板,預計6月頭開張,將軍澳街坊之後不用出外都可以吃到人氣蛋撻!

同場加映:【著數慳家王】最新影片

Hashtag B麵包種類:

網民留言:

將軍澳街坊對於Hashtag B進駐各自有不同的看法,有部份街坊留言「正喎」、「蛋撻好吃」等,亦有街坊表示如果是bakehouse更加好,大家又覺得如何呢?

將軍澳Hashtag B分店

地址:將軍澳Popcorn二期

預計開幕:預計6月頭開幕

其他分店:

銅鑼灣: 利園山道67號寶榮大廈地下F舖

尖沙咀:加拿芬道49號夏蕙樓地下C舖

鰂魚涌:華蘭路25號太古坊栢克大廈地下Area A

來源:FB@將軍澳主場、FB@Hashtag B

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓