炮台山茶餐廳下午茶時段堂食免費!外賣收入全捐兒童癌病基金

文: 鄺梓晴
2024.05.08

近來很多餐廳及小店都因為經濟壓力或其他種種原因紛紛選擇結業,相反位於炮台山的港式茶餐廳「半島冰室」近日成了逆市奇葩,為了慶祝開幕十週年並多謝街坊一直以來的支持,決定於5月10日及11日下午茶時段堂食免費!而更會將外賣收入全部捐出。

位於炮台山宏安道的「半島冰室」於社交媒體上宣布為了慶祝成立10週年,並答謝各位街坊及客人一直以來的支持,決定在今個月(5月)的10號及11號,下午2時至5時45分,凡到餐廳堂食並惠顧任何套餐或單點,即獲全單免費!而餐廳亦會將這時段在外賣所得到的收入,不扣成本地全部捐去兒童癌病基金作慈善用途。

▼全文如下▼

「各位親愛嘅街坊及貴客:
唔經唔覺半島冰室已經10歲喇🎉🎉🎉好多謝大家對我地一直嘅支持🙏亦好多謝喺度為公司付出無數汗水嘅同事🙏為答謝各位街坊及貴客,本店為慶祝10周年,將於本月10及11號兩日由下午2時至5:45分,凡惠顧任何套餐或單點(堂食)💢一律免費💢如惠顧外賣客人,本店將所有金額💢不扣成本💢捐到兒童癌病基金作慈善用途,希望大家多多支持🎊🎊🎊最後祝各位幸福快樂!身體健康💪多謝你地同本店一齊成長🥰🥰🥰」

半島冰室

地址︰北角宏安道14-28號威德閣地下2號鋪
營業時間 ︰星期一至六06:30-18:00, 星期日休息
電話:2566 8030

資料及圖片來源︰FB@半島冰室

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓