澳門人氣雪糕茶飲店進駐旺角!已有圍板!必食維他蜜瓜豆奶雪糕

文: 黎穎琛
2024.05.15

澳門人氣雪糕茶飲店「DIGREEN」主打多款創意特色雪糕及茶飲,是澳門旅遊必試甜品之一,去年更聯乘維他奶推出維他蜜瓜豆奶雪糕,日前就有網民分享於旺角發現「DIGREEN」圍板,將在香港開設首間分店!

澳門人氣雪糕茶飲店「DIGREEN」主打多款創意特色雪糕及茶飲,不少人到澳門旅遊都會特意前往一試,去年更聯乘維他奶推出維他蜜瓜豆奶雪糕,香港一直未有分店,但日前就有網民於香港雪糕關注組分享發現「DIGREEN」圍板,將在旺角開首間分店!

「DIGREEN」香港首間分店位於旺角豉油街,目前已有圍板,但暫未公布開業時間,亦有網民指「澳門食過好好食」,十分期待開業,記者亦發現「DIGREEN」日前已開設香港分店專頁,雪糕控可以密切留意公布開業時間等消息!


圖片及資料來源: 香港雪糕關注組DIGREEN

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【搶先送❗】Rollink可摺疊行李箱🧳!

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓