西貢英式人氣Cafe5月底結業!開業38年 必食自家製麵包深受歡迎!

文: 黎穎琛
2024.05.20

西貢一向有不少小店cafe,假日有不少人選擇入西貢嘆杯咖啡chill住過返一日,其中英式人氣Cafe 「Ali Oli Bakery & Café」早前在社交平台宣布將在5月底結業,至今已經有38年歷史,多年來自家製出爐麵包深受旅客及街坊歡迎,一眾食客紛紛表示可惜!

於西貢經營長達38年的英式人氣Cafe 「Ali Oli Bakery & Café」宣布將在5月底結業,Ali Oli Café成立於1986年,至今已經有38年歷史,以自家製出爐麵包頗受旅客及街坊歡迎,雖然門市宣告結業,不過Ali Oli的網店仍然會繼續營業,繼續提供預訂生日蛋糕及到會等服務。

不少街坊都感到可惜,亦大讚Ali Oli Café的麵包好好食,過去一年西貢區有不少老牌餐廳相繼結業,包括Jaspa's、同樣在今個月底結業的「Chip in fish n chips」、小藍屋餐廳Padstow Restaurant & Bar、泰道等。

來源:Ali Oli Bakery & Café

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓