別天神拉麵銅鑼灣本店7月結業!全港剩一間分店 網民:明白難處,離場都係好事

文: 黎穎琛
8小時前

「別天神」銅鑼灣本店結業!人氣拉麵店「別天神」宣布開業12年的銅鑼灣本店結業將於7月15日結業,指因牌照問題不能再營業,即日起惠顧者更可獲得告別小禮物,消息一出不少支持者都大感不捨!

「別天神」銅鑼灣本店結業

人氣日式拉麵店「別天神」向來深受港人歡迎,繼6月初將軍澳分店結業,「別天神」最新宣布開業12年的銅鑼灣本店結業將於7月15日結業,「別天神」發文指「我們已經盡了最大努力,奈何牌照問題不能再營業,希望有機會再見各位!大家加油!」。即日起惠顧者更可獲得告別小禮物,送完即止。

網民大感不捨

「別天神」主打香濃豚骨湯拉麵,根據「別天神」網站顯示,銅鑼灣本店結業後,只餘太古康怡廣場分店營業,結業消息一出,有網民大感不捨,亦指明白店家難處:「明白難處,而家咁好既環境,離場都係好事」各位想到銅鑼灣本店食拉麵就要把握機會啦!

 

銅鑼灣店:

營業時間: 12:00 ~ 22:00

電話: 3488 2693

地址: 銅鑼灣告士打道277號地下(近世貿中心)

康怡店:

營業時間: 11:30 ~ 22:30

電話: 3488 1302

地址: 鰂魚涌康山道1-2號AEON STYLE康怡2樓L202號店

來源:博多拉麵別天神

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓