消息指iPhone 14系列推出新色!外界預測呢隻色?Apple最快本周公布

文: 梁穎心
2023.03.06

果粉注意!消息指Apple將於春季推出新色iPhone 14!過去蘋果公司就曾經在3月春季期間,突發為iPhone 12系列加推紫色,及iPhone 13系列加推綠色、iPhone 13 Pro加推松嶺綠色。

根據外媒MacRumors報導,知情人士透露蘋果(Apple)計劃在本周舉行新品發布會,蘋果去年在3月8日公布iPhone 13系列推出新的綠色,因此外界預測本周或要發布新色。按照慣例,蘋果通常在大型發布會約一星期前發出邀請函,但目前尚未見任何動作,所以不排除蘋果將會以新聞稿發布或者突襲上架方式公開新品。

►同場加映:【衝出嚟玩】記者直擊全新市區水上活動中心 半日學識划平板賽艇+直立板!設淋浴間/置物櫃

日本網站Macotakara引述消息人士指,蘋果準備在iPhone 14、iPhone 14 Plus加入黃色的春季新色。另一知名爆料達人ShrimpApplePro在上月就提及iPhone 14系列將有新配色,不過就預計是偏暗黃色調,與過去iPhone 11的亮黃色略有不同。

來源:HKETMacRumors

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓