39歲薛影儀阿儀首度公開5大擇偶條件!鍾情長髮專一男 嫌太普通不愛玫瑰花偏愛呢種花

文: 羅志宏
2023.05.04

阿儀搵緊佢嘅小baby啊!有「亞視救亡者」之稱的新世代話題女藝人薛影儀(阿儀),今日(4日)出席愛情速配宣傳活動時,在記者會上首度公開5大擇偶條件,披露自己最看重的5大要點,原來阿儀鍾情長髮專一男,性格獨特的她更是不愛過於普通的玫瑰花,反而偏愛呢種花!各位男士要留心啦!

亞視一姐薛影儀(阿儀)出席有關Speed Dating的活動時,在台上就首度公開自己過了39歲生日後,面對招親的5大擇偶條件,包括:金融才俊、溫柔體貼、專一、長髮,以及要送太陽花,事關玫瑰花實在太普通!要奪得阿儀芳心的男士就唔好揀錯花啦!

現年39歲的薛影儀,於2021年雖然落選亞洲小姐,但就獲亞視簽約力捧,密密接job接廣告,話題度與人氣一直飆升。入行近兩年,經常扮鬼扮馬的阿儀今年於4月5日清明節推出首支個人單曲《一加一等於阿儀》,憑著洗腦的歌詞和旋律,MV上架至今已火速突破140萬點擊,反應相當熱烈。

 

 

同場加映:【香港周圍遊】香港迪士尼樂園全新Marvel巡禮 齊集15大英雄!復仇者聯盟戰車領航/新品公開/隱藏特工證

 

圖片來源:IG@ching_yee0205

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓