搭巴士驚見郭富城超級跑車係旁邊!眼利乘客:同天王一齊塞車

文: 張詩朗
2023.10.06

今日下午4時左右,有市民報料在銅鑼灣發現天王郭富城的座駕。網民眼尖認出座駕,隨即拍下。

市民報料,今日下午在告士打道乘坐巴士回家,途中塞車時發覺車窗外出現一輛超亮眼座駕,市民隨即拿手機拍下。後來座駕駛近,市民眼尖發現車牌為 AARON,從而估計是天王郭富城的超級跑車。

該輛跑車為全球限量版林寶堅尼 Aventador LP700-4 ,為天王獨有墨綠色,配上天王以25萬競拍的AARON定製車牌。

天王郭富城作為「車痴」,坐擁20多架超跑,除了今次市民遇見的跑車外,亦擁有紅色法拉利Enzo Ferrari跑車,林寶堅尼Gallardo Coupe,黑色意大利跑車Pagani Zonda F(幽靈之子)等等。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【免費睇】《香港打卡蛋糕合集》↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓