港姐冠軍莊子璇首度公開與Day中學合照!啦啦隊學生妹造型超青澀已有明星相

文: 羅志宏
2023.10.14

TVB香港小姐冠軍莊子璇(Hillary)早前被揭原來與ViuTV女團COLLAR成員Day(許軼)是同班中學同學,繼學生班相遭瘋傳後,日前莊子璇就在IG社交公開了昔日中學運動日的相片,其中見到莊子璇與Day以啦啦隊學生妹look同框合照,看來二人都是朋友關係,隨即引起網民熱議。

莊子璇在在IG社交公開了昔日中學運動日的相片,寫道:「手機相冇曬以前既(嘅)相,得返ig陸運會既(嘅)相,懷緬一下」,其中在右下角的相片剪輯更見到了莊子璇與Day以啦啦隊學生妹look親密合照,非常罕見。

同為21歲的莊子璇與Day當年就讀於荃灣區博愛醫院歷屆總理聯誼會梁省德中學,早前二人被翻出中五、中六時同框的學生相,就有不少網民對二人作出比較,二人身穿校服,樣貌清純,中學時期已是美人胚子初長成,青春氣息湧現。

↓↓即睇更多莊子璇靚相↓↓

↓↓即睇更多Day靚相↓↓

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓