姚子羚鏡頭前當眾問攞利是 陳展鵬一句霸氣回敬:做訪問都要講呢啲嘢

文: 羅志宏
2024.02.22

過去的星期日(18日)是TVB賽馬日,TVB總經理曾志偉率領一眾藝員同事向現場嘉賓拜年,一眾小生花旦聚首更似團拜活動,而陳展鵬、姚子羚、朱晨麗、陳煒接受《東張西望》訪問時,就發生了一段在鏡頭前當眾問𢭃利是的小插曲,場面一發不可收拾。

《東張西望》女主持容羨媛與陳展鵬、姚子羚、朱晨麗、陳煒進行訪問時,問到幾位賽馬日的活動氣氛就像預演新春團拜一樣時,姚子羚就在鏡頭前當中問陳展鵬:「你派咗利是未啊」,被殺一個措手不及的陳展鵬即時「複製」回應一句:「未呀!你派咗利是未呀?」

不過,陳展鵬語畢後驚覺姚子羚仍然未婚,隨即改口:「幾時到你派利是?」;姚子羚再點:「梗係你派畀我啦!」,投降的陳展鵬就用一句霸氣回敬:「講呢啲嘢真係呀!做訪問都要講呢啲嘢!」陳展鵬和陳煒亦即時拿出利是派給姚子羚,而姚子羚、朱晨麗就在旁一直拍手掌多謝,場面搞笑。

 

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓