荃灣人氣海鮮檔2月29日結業!荃灣街坊大感不捨:「淨係買佢地啲海鮮」

文: 黎穎琛
2024.02.26

荃灣人氣海鮮檔「蕾姐海鮮」開業3年半,一直以性價比的價錢出售海鮮,早前於Facebook宣布將於2月29日結業,消息一出,不少荃灣街坊大感不捨可惜,有網民指只會購買蕾姐的海鮮,亦祝福蕾姐一切順利、平安愉快。

荃灣人氣海鮮檔「蕾姐海鮮」早前於Facebook宣布將於2月29日結業,「蕾姐海鮮」開業3年半,一直以性價比的價錢出售海鮮,包括以$198抵價自選5款海鮮,更可免費送貨上門,受不少荃灣街坊歡迎。

結業消息一出,不少荃灣街坊大感不捨可惜,有網民指自己只會購買蕾姐的海鮮,「下,淨係買佢地啲海鮮」,亦有網民祝福蕾姐一切順利、感謝蕾姐疫情期間幫忙,「祝你一切順順利利, 平安愉快」、「祝平安順利,每次打親邊爐都幫襯蕾姐」、「多謝你係疫情時入唔到街市有蕾姐可以買到海鮮,苦中一點甜,畢生銘記」。

來源:蕾姐海鮮荃民為食+消費群組

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓