IKEA愚人節推番茄炒蛋新地!只要$6就食到!網民:聽日冇你好大鑊

文: 梁穎心
2024.04.01

今日是4月1日愚人節,不少品牌今日都有出搞笑帖文逗大家一笑!IKEA的社交媒體編輯今日發文,指IKEA美食站全新推出番茄炒蛋新地,呼應早前OT手誤發錯的番茄炒蛋飯。不少網民表示想食,由於帖文指4月3日或之前供應,有網民表示:「聽日冇你都好大鑊。」

IKEA的社交媒體編輯早前手誤,大意在IKEA的Instagram上發放自己的晚餐番茄炒蛋飯,見一眾粉絲群情洶湧,要求在IKEA食番茄炒蛋。IKEA的社交媒體編輯今日出招,宣布在4月3日或之前,可以到IKEA的美食站一試「媽子番茄炒蛋新地」,只要$6就試到!想一試媽媽手勢的朋友,記得留意日期喇!已經試味的網民形容,味道算還原,酸酸地不太甜。

有網民懷疑,IKEA小編為了鋪墊今日這則帖文,故意在日前錯手放錯相。亦有網民趁機提出想試口味獨特的新地,例如魚香茄子新地﹑溫泉蛋新地﹑燒雞新地﹑星州炒米新地等。

來源:IKEA

同場加映:【今期Chill抵】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓