獎門人|陳煒梁小冰隔空掀「罵戰」嗌對方收檔 口出狂言寸爆:做極都唔紅

文: 羅志宏
2024.04.21

TVB特備節目《獎門人Hug Hug媽咪感謝祭》周日晚(21日)8點半翡翠台播映,今集嘉賓陣容有熱播劇《逆天奇案2》演員組成的「逆天奇案2」隊,成員包括陳展鵬、林夏薇、方力申、劉佩玥、張頴康、馮盈盈、高鈞賢和梁小冰,對戰「朱隊友」隊的朱咪咪、陳煒、郭政鴻、袁偉豪、張振朗、范振鋒和梁競徽(唯唯)。 

 

節目中,獎門人宣布下一集是為本季「獎門人」系列的最後一集,在「開心無敵私人醒」更成為兩隊隔空罵戰戰場!其中一條題目「講咗畀人掌嘴嘅說話」,煒哥先是寸爆小冰:「收檔啦!」小冰唔執輸反擊:「做極都唔紅呀你!」

之後戰火蔓延到馮盈盈和梁競徽身上,馮盈盈寸爆近年在內地帶貨的唯唯:「你賣嘢全部畀人退貨,零營業額呀!」梁競徽不甘視弱「回敬」:「你套套劇擔正但全部仆直冇收視,除咗《逆天2》!」笑爆全場。另一條題目是「講出三級片名稱」,眾人發揮小宇宙創作出多個搞笑啜核戲名,包括「警花警棍有景轟」、「戰車戰神戰銷魂」等。

 

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓