中年好聲音2丨譚輝智亞軍未滿月率先接拍廣告 靚老婆探班:佢想入鏡但又怕醜

文: 余美鳳
2024.04.24

《中年好聲音2》上月24日至今剛剛一個月時間,亞軍譚輝智日前已經火速率先跑出,獲得青睞拍廣告,果然是節目中的「人氣王」。TVB娛樂新聞台派潘盈慧去現場探班,見到輝智的靚靚老婆都有全程陪伴,訪問期間輝智的回應惹人發笑之餘,他跟太太的互動更是又搞笑又甜蜜。

同場加映:打天下2│AK即學即打動作比上輯華麗 Tiger武術底子身手獲導演讚賞

中年好聲音2丨劉威煌自爆海選心結未解曾被DQ 譚輝智被太太逼參加多次想退賽

輝智在比賽過程中除了唱歌出色外,後期更開始放鬆表現出自我性格,原來私底下的他非常幽默有趣,所以狂吸粉絲,令他成為《中年好聲音2》的人氣王,更被封為「師奶殺手」,𠱁得女粉絲非常開心。輝智近日率先跑出接拍健康產品廣告,太太更全程陪伴左右,他接受訪問時被問太太在場會否特別安心,他起初答:「其實都安心嘅,本人我都自己出去拍嘢呀啦...」身旁的主持潘盈慧笑指輝智不應該這樣答,應該說好話𠱁身邊的太太,輝智望一望太太,立即轉口風:「哦,你鍾意呢隻呀?咁梗係想佢喺度,我都安心啲啦!」非常搞笑!至於今次酬勞是否奉獻給太太,輝智說:「不嬲咩都畀晒佢呀啦,佢會話:『你試吓唔畀吖!』」

 

 

昨晚,輝智為「輕鬆啲」頻道開直播,好友劉威煌留言:「拍廣告喎死仔!」隨後他跟梁浩賢一齊加入直播,劉威煌笑指睇完輝智的廣告探班片段忍不住大笑,他說:「唔知點解係你啲新聞不其然會睇晒,其他報道都未必睇晒,期待你有咩會錯同甩漏。我睇晒條片,你老婆係勁假,扮擰蓋嗰吓。」輝智笑言:「其實我叫佢出鏡嘅,但死唔肯出,佢揸住盒嘢又唔郁喎,佢直頭『Hold機』咁,佢其實可以扮玩電話,因為個蓋佢開唔到,要扮晒睇...其實佢知拍緊佢,佢係少少想入鏡但又有少少怕醜。」劉威煌表示譚太要開始習慣鏡頭,「真係好搞笑,其實係正,你哋先有呢種感覺,因為我哋太耐已經知鏡頭前要做啲咩,(我哋)咁樣反而唔太好。」

另外,輝智表示自己在紅館為《第九屆全港運動會開幕典禮》表演,跟支嚳儀合唱《世間始終你好》一曲,由於心情太緊張,所有唱歌開口就先搶拍出錯,直認:「非常失禮!」對於今次的演出,他形容來得快走得快,未有時間去享受或者感受。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓