Ian陳卓賢驚喜現身力撐小店 店主形容重情重義揭八年交情

文: 李國樑
2024.04.24

陳卓賢力撐小店|近期MIRROR活動頻繁,謝票丶演出丶拍攝丶新歌等等的工作陸續有來,不過近日903DJ雲妮於個人的小店內仍能捕獲Ian陳卓賢,雲妮於社交平台上分享與IAN的合照,並表示真的很高與,因為生意最近確實撐得好辛苦,亦形容Ian的出現有如「突如其來雪中送炭的感動」,由於雲妮的店舖為養生岩盤浴店,有網民留言笑說︰「可以預留Ian瞓過個床位?」

陳卓賢力撐小店|雲妮貼IAN合照 形容雪中送炭

今日(24日)903DJ雲妮於社交平台上貼上帖文,相片見Ian與雲妮的合照,根據帖文描述,Ian昨日在雲妮不知情下突然現身小店,雲妮形容有如「突如其來雪中送炭的感動」,因為最近生意撐得非常辛苦。雲妮亦知道最近MIRROR行程緊湊,所以更覺得Ian特意在早上空出兩小時前來非常難得,大讚認識了八年的Ian「有情有義」。全文如下︰

「尋日真心覺得開心 生意撐得好辛苦 突如其來雪中送炭嘅感動⋯我真係冇叫過佢上我舖頭 佢咁忙唔瞓晏啲朝早 都上咗嚟兩粒鐘Ian仔有情有義 (我哋識咗8年嘞) 我哋亦都知可能有是非 但係佢話唔怕 要撐我✊🏻 想Cry🥹」

另外於IG上雲妮的帖文更大爆Ian「此人喪爆汗紅都面晒,證明新陳代謝極佳」,引死一眾Hellosss!

陳卓賢力撐小店|網民反應

帖文一出之後,一眾Hellosss馬上前往留言,大撐Ian及雲妮的岩盤浴店,亦有人笑言︰「可以預留Ian瞓過個床位?」

陳卓賢力撐小店|心一岩盤浴

雲妮的「心一岩盤浴」其實過往亦都有另一位人氣歌手到訪,那人正是林家謙,當時更搞笑大扮店長!除此之外,在「心一岩盤浴」開幕時亦有林夕親自撰字以及提供相片。其中店內主打以北海道神黑石的岩盤浴,能夠從內至外溫熱及激活身體機能,瞬間驅走體內濕寒之氣,適合一眾怕凍的人士!

同場加映:【夠鐘放飯】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓