連詩雅陳家樂慶祝結婚一周年大晒恩愛 愛的宣言:「將踏入另外一個身份」

文: 羅志宏
2024.04.26

現年35歲的連詩雅(Shiga)與陳家樂於2023年正式拉埋天窗結婚,今年2月元宵佳節報喜懷孕,將榮升爸爸媽媽!新婚蜜月期過得快,連詩雅與陳家樂已經喜迎結婚一周年「紙婚」,「陳生陳太」日前就在IG社交平台上分別大晒愛的宣言,隔空閃爆一眾網民!

連詩雅與陳家樂迎來結婚一周年的大日子,懷孕中的Shiga就在IG分享了二人世界的夫妻合照,收了一紮玫瑰花,幸凍之情溢於言表,不少圈中藝人好友都留言祝賀「紙婚」紀念,但其中謝安琪就似乎擺烏龍,以為Shiga慶祝生日,留了一句「Happy birthday 🥰」,但亦無傷大雅,Shiga就以兩個心心emoji回覆。

日前,連詩雅在IG社交平台上發文回顧了去年籌備婚禮時的心情,直言是畢生難忘的珍貴回憶,她寫道:「A year ago today❤️ 眨吓眼就過咗一年,好似係尋日嘅事,緊張咗一整日,事前好多嘅功夫,但係望返轉頭,覺得係個一世都會記得嘅回憶!轉下眼我哋將踏入另外一個身份,希望一切都順利,一家人開開心心,身體健康,繼續互相包容,互相愛護,一齊成長🥰」。而老公陳家樂亦留言放閃:「咁快就一年🥰🥰🥰love you」

陳家樂同樣都有在IG社交平台上發表「愛的宣言」,寫道:「個個朋友都話我上世唔知做左咩好事,娶左個咁好既老婆,我覺得唔止上世,應該係做左十世善事先可以今世成個大爺咁。」超級Sweet的告白簡直冧爆Shiga!

 

 

同場加映:【夠鐘放飯】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓