41歲文凱玲婚後一個多月宣布造人成功!極速報喜追龍B孕照曝光

文: 羅志宏
2024.04.25

現年41歲的女藝人文凱玲(Connie),過往因參演不少王晶的作品而被稱為「晶女郎」,上月白色情人節(3月14日)與拍拖5年的圈外男友結婚後,近日宣布將「升呢」做媽媽雙喜臨門成功追到龍B!

文凱玲就向傳媒透露,「由細到大都好鍾意BB,細個仲諗18歲就要生第一個,結果28歲38歲都未有。幾年前訂婚之後,就已經開始計劃生BB,但係又諗住想結咗婚先,因為疫情同工作關係,一等又再過咗幾年。」

但其實文凱玲在籌備婚禮時已開始「造人計劃」,她表示:「聽好多人話唔係想有就有,所以籌備婚禮嘅同時,亦都開始造人計劃,結果好快就有好消息!屋企人都好開心,阿媽成日都煲湯畀我飲,奶奶準備咗好多BB衫同書。最近個肚愈嚟愈明顯,好多人恭喜我嘅同時亦會問點樣備孕。」

同場加映:【夠鐘放飯】最新影片


文凱玲早前就正式發布婚照,一對準新人去到影樓及西貢一個農莊影婚紗相,充滿歐陸風情,意境相當唯美,準新娘Connie中門大開力谷事業線,吊帶喱士的設計盡顯女人味。


文凱玲於3月中與拍拖5年的圈外男友Jason拉埋天窗,從過大禮的相片所見,當日有足足八個大禮籃擺滿地,而且有超誇張的金器陣容,包括12對龍鳳鈪、金豬牌、金鏈等,擺滿整個客廳金光燦爛,排場相當勁。

文凱玲提到疫情之前男友Jason已經求咗婚,幾年後終於一步一步著手籌備婚禮,雖然本身想一切從簡,但想不到加拿大長大的Jason想跟足傳統過大禮,最後感到非常驚喜。

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Cetaphil舒特膚清爽無油保濕水感啫喱!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓