東張西望|TVB官方東張+抽水「新何太」珠光寶氣 連環改圖寸爆獲網民力撐

文: 羅志宏
2024.05.08

《東張西望》近日報導一宗中港老夫少妻的家庭糾紛,76歲的何伯與46歲的「新何太」情比金堅的事件惹來全城關注。不少網民指「新何太」的隨身行頭驚人,名錶、鑽戒、首飾加加埋埋接近36萬,認真珠光寶氣,就連TVB《東張+》平台都要抽水,連環改圖寸到爆!

何伯對新何太非常豪爽,相處一個多月後發展出感情,送給對方的定情信物價值超過10萬元的名錶和超過2卡的鑽戒,絕對好大手筆,連同新何太身上的首飾、項鏈、胸針、金戒等,接近36萬走唔甩。雖然何伯的五名子女相當不滿,但何伯仍愛得海枯石爛,願作「痴心情長劍」。

何伯妻淚如雨下堅稱冇呃錢!鏡頭後激動插嘴1句話原形畢露!人前人後兩個樣?

TVB《東張+》平台一連兩日報導事件後,日前就連環改圖寸爆新何太,以劇集《珠光寶氣》的宣傳照改圖,P上何伯和新何太的樣子,獲得一眾網民力撐:「TVB東張簡直係小宇宙爆發,就係應該咁樣先多人睇」、「我建議福祿壽祥師兄可以扮演何太,李思捷可以扮演何伯」、「苦情委屈恩愛都演得淋漓盡致」、「東張正呀喂 唔夠喉呀太短啦! 強烈要求加長版! 」、「呢條片loop咗幾次,東張好波」。

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓