香港婚後事丨吳若希爆女同事為報復老公出軌 陳自瑤有感而發:毀家庭代價好大

文: 余美鳳
2024.05.16

《香港婚後事》邀請到嘉賓吳若希(Jinny)做嘉賓,主持們形容Jinny屬於敢言的女性代表,她說:「我會將好多人擺喺心裏面唔敢講嘅嘢,全部講晒出嚟。」提到她不時網上「公審」老公,Jinny解釋:「好多人覺得家醜不可外揚,但我唔係,唔啱嘅嘢我講咗好多次,而你都係唔聽嘅時候,我教唔到,咁就由出面嘅人教你,我係咁嘅心態。

同場加映:母親節快樂丨陳樂榣兩孩之母緊張大師學識放手 Aria複製媽媽性格 鬧女最心痛?

煌府老闆娶新抱丨吳若希百無禁忌婚禮唱《越難越愛》 台下驚見性感《東張》女神被集郵?

Jinny笑言老公沒有因此投訴,皆因「佢知道佢講咗都冇用」,她續指這套方法不是每個人都適合,要視乎另一半的性格,黎諾懿明言:「我自己唔得,如果老婆將家事擺上網,我會好嬲。」問到會否擔心被指女權至上?Jinny笑言:「唔介意,冇所謂啦,幾好吖,咁樣我可以幫到老公擋好多嘢,佢唔想去嗰啲局,佢就會話我老婆唔畀!」 Jinny 指與老公瘋狂鬥嘴是兩人的相處方式,坦言試過鬧到動真火,機智的Jinny老公會即時推子女做「擋箭牌」,她說:「佢知道我好嬲,就會推小朋友過去啜媽咪,我見到好得意就會忍唔住啜啖先,咁就唔會再嬲。」

 

 

Jinny續說:「之前我去內地拍咗半年《香港人在北京》,嗰段時間佢發現冇咗老婆,好似人生冇咗一忽 咁,自己要處理好多嘢,終於體諒到老婆嘅辛苦。」Jinny 又謂覺得《香港人在北京》挽救了自己與老公的婚姻。問到會否覺得自己太早婚,Jinny竟然說:「其實自己一個更開心。」

節目中,Jinny分享了一宗「女方出軌」真人真事,有女事主為了報復老公出軌,竟與老公的好友搭上,後來更發現「外面世界很大」,相當「花生」。但對於出軌話題,陳自瑤(Yoyo)亦有感而發謂:「男人又好,女人又好,出軌可能只係一時衝動,就係為咗一刻嘅歡愉做錯事,無論做咩事都好,最緊要唔好為咗一時一刻嘅 衝動、快樂,毀咗成個家庭,代價好大。」隨後被問到「可以重新再揀,選擇單身定係結婚」,Yoyo竟然答「單身」,實在耐人尋味。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓