關楚耀簽字半年老婆試30套婚紗 倒數5日布吉補辦婚宴:招呼唔到

文: 余美鳳
2024.05.21

關楚耀(Kelvin)去年同網紅女友正式註冊成為夫婦,事隔半年,本月底將於海外舉行婚禮,關楚耀同太太一同post出二人別具心思嘅喜帖,宣布即將於泰國布吉補搞婚宴。

同場加映: 馮盈盈否認為嫁豪門進修碩士 望成出色女性:提升修為最重要

關楚耀去年「520」向拍拖6年嘅女友求婚,一年後二人宣布即將補搞婚宴,關楚耀同太太Joann出Post,相中見到二人將婚宴請柬設計成粉紫色護照同機票,印有Wedding Passport及"JK"字眼,並公布將於5月26日下午4時,在布吉舉行婚宴。兩人以英語發文寫道:「今年520,這是我們的結婚請柬!請準備出發去參加我們的婚禮,大家在那裏見#destinationwedding 當然要婚禮護照。」新郎表示到時真係「招呼唔到」,仲指自己已經開始緊張。

Joann自豪表示請帖大部分都係由佢設計,唔少朋友都大讚又靚又有心思,係收過最精美嘅帖咁話。Joann想喺婚禮上以最靚一面示人,本身已經好弗嘅佢不停指自己仲要減肥,另外,日前佢分享試婚紗片段,仲透露自己試咗30款,真係好誇張!其中有多套中門大開的Deep V設計,佢表示:「真的好愛off shoulder的款式,覺得自己膊頭最好看」。關楚耀表示同太太已分別在港準備結婚禮服和婚紗,佢笑言其中試嘅一套似民謠歌手,而最終老闆給他的意見是:「老婆想你着乜就着乜。」,成功唔使頭痛,又能令太太滿意。

 

關楚耀曾指二人各有各忙,直到依家先終於還到個婚禮畀太太,佢自認並不浪漫,婚禮會交給太太話事,自己只負責出席及出錢。至於賓客方面,關楚耀只預數十人,主要係佢同太太嘅同學,而契爺譚詠麟則冇時間出席,但註冊當天已向契爺敬茶。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓【夏日密密賞☀️】增添女神優雅氣質💖↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓