單文柔身材肥腫遭誤傳N次懷孕 喪做運動:唔想再被人問係咪有咗

文: 余美鳳
2024.06.13

單文柔和陳展鵬結婚後,育有一女「小豬比」陳諾謠,之後一直相夫教女,甚少在熒幕上出現。養尊處優多年,幸福少奶奶的狀態從身型上都完美展現出來。近日,她卻立心要減肥,去Gym做運動十分落力。

同場加映:父親節快樂| 鄭俊弘兒患天使綜合症最享受沖涼 感激囝囝:佢令我學識活在當下

2016年落選後,單文柔在2018年已經嫁給陳展鵬,好幸福在婚後一年已經誕下小豬比。外間一直都猜測二人何時會再「造人」,為小豬比添弟弟或妹妹,不過,兩公婆遲遲未有好消息公布。嫁得好又有個得意囡囡,單文柔生活舒泰,展現一身「圓咕碌」幸福肥,圓圓的臉現雙下巴,而且穿晚裝都不時現小肚腩。

單文柔卻在IG分享了一條做運動的片段,跑步、舉重等運動做過不停十分落力。如此勤力去做,背後卻有一個重大原因,單文柔自爆:「我一直都很佩服有自律keep fit 朋友,因為我做運動都比較隨心,冇太認真專注keep fit 這個點,但今日開始我唔想再畀人問我係咪有咗。」

減肥是女人畢生的任務,單文柔亦加以鼓勵自己,「應該是身體同內心都有力量,內核穩定!做運動可以幫我產生多巴胺,擁有一個健康嘅身體,一個樂觀豁達嘅心態,將自己身體照顧好。」一班好老友都留言鼓勵,張名雅、林芊妤等一班已婚好朋友都留言鼓勵,向來做YouTube開頻道教修身做運動的林芊妤,就大大力撐老友讚叻。

 

 

有苦自己知,其實單文柔結婚6年以來,跟陳展鵬多次傳出再報喜疑造人成功的消息,繼2年前她跟老公一起拍攝廣告時,發福不少現雙下巴,而且與老公四手掩肚似再度有喜;早前生日的時候,穿上全身白色衫與老公合照,再度惹來懷孕傳聞,難怪她會有如此大決心,積極瘦身。

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送飛🎟️】請您去《UNISON FEST潛台祭》🎧!

↓ 暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓  暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓