洪永城兩個女姊妹情深Sweet爆 Beryl患士多啤梨痣近眼憂影響視線

文: 余美鳳
2024.06.13

洪永城(Tony)近日完成《執法者們》拍攝工作,而太太梁諾妍(Inez)在《家族榮耀之繼承者》中有激情戲終於告一段落,終於可以唞唞氣,重投家庭生活,Tony努力做Gym強身健體,Inez亦繼續練跑,事關要照顧兩個女兒Amber及Beryl,加上大女狗狗Molly,少啲體力都唔掂。Inez近日分享到細女Beryl的身體情況,網友們都大感憂心。

同場加映:父親節快樂| 鄭俊弘兒患天使綜合症最享受沖涼 感激囝囝:佢令我學識活在當下

家族榮耀之繼承者丨羅子溢與梁諾妍連場限制級濕吻戲 洪永城動肝火:老婆冇講錫咁耐

洪永城與太太Inez於2021年結婚,同年生咗大女「Sir Face」洪靖嵐(Amber),今年細女Beryl出世,細女Beryl更獲網民封「Sir Face 2.0」,一家大細都好似樣。Inez不時在IG分享一家人合照,特別是兩個女兒之間的互動,Amber溫柔地撫摸又錫錫妹妹,非常有愛又甜蜜,而Beryl又相當好肉地,肥嘟嘟圓碌碌,網友們都大讚好得意。

 

 

近日,有網民發現Beryl的照片中,見她的眼肚位置疑似有「傷口」,Inez解釋原來紅點是「士多啤梨痣」。「好多人都問我妹妹隻右眼下邊咩事,係咪整親?其實唔係啊!個紅點係士多啤梨痣,俗稱血管痣/血管瘤,係胎記嘅一種,出世2至4星期後出嚟的,頭一年會增長得特別快。係呀,係會變大的,不過醫生話一歲後會慢慢收返(番)細,到4至5歲就會完全冇晒。而家早晚都要用藥水敷住個位置,等佢唔好增生得咁快,因為有啲真係增長到好似士多啤梨咁大粒!阿妹就麻煩少少,因為近眼睛,如果佢變大有機會影響視線,而家希望用住藥水,唔好令佢增長得咁快。大家有心了,除咗呢樣,佢食得瞓得屙得,好精神好健康!」

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓