佘詩曼經理人原來係中年好聲音 星二代退幕後50歲生日星光熠熠

文: 余美鳳
2024.06.21

佘詩曼多年來合作的經理人陳易遙(Joanne、原名陳早茵)日前舉辦50歲生日會,場面星光熠熠,阿佘除了盛裝出席之外,更大開金口跟嘉賓之一的譚詠麟合唱,氣氛High爆。當晚現場的影片所見,驚覺原來Joanne是「中年好聲音」,唱歌非常厲害,相信是遺傳到爸爸陳欣健的優良基因。

Joanne近日為50歲生日舉行大型派對,爸爸陳欣健、叔叔陳國新及大批圈中好友都有出席,當中包括李嘉欣及丈夫許晉亨、譚詠麟、俞琤、蔡卓妍、關智斌、樂易玲、霍汶希、梁靖琪、文頌嫻、王敏奕、劉浩龍、余安安、陳淑芬、邱子傑及邱李茂琪等等,絕對是粒粒巨星,場面相當熱鬧。Joanne遺傳到爸爸陳欣健熱愛唱歌的基因,生日會上都有頻頻上台獻唱,絕對是「中年好聲音」,除了跟劉浩龍等合唱《友情歲月》外,更跟校長譚詠麟對唱《朋友》、《一生中最愛》、《愛情陷阱》都完全沒有怯場,更唱得非常投入,手舞足蹈,佘詩曼在台下都拎起咪一齊唱,或拎起手機拍片吶喊助威,可見兩人感情非常要好。

 

 

其實Joanne是唱得之人,絕對有條件參加《中年好聲音3》,她的妹妹陳早怡已經參加過《中年好聲音》,更因為比賽跟羅啟豪成為朋友,全家都是唱得之人。不過Joanne選擇留守幕後,為阿佘的工作打點一切,特別是陪伴阿佘飛來飛去或穿州過省工作,又將她的事業推到高峰,相當有能力及夠義氣。

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓