網民翻出Frankie昔日訪問片段 瘋狂打臉怒插好噁心「識咗新女仲扮專一」

文: 羅志宏
2024.06.21

MIRROR成員Frankie近日成為全城熱議的對象,風頭罕有蓋過其他MIRROR隊友,Frankie被傳出疑似「戀內出軌」偷食Christy後,日前首度開腔回應,澄清絕無此事,新感情是在完結上一段後才正式開始。不過,一眾網民都唔收貨,事件令Frankie專一形象崩塌,更有網民翻出「Frankie疑暗撻Christy」時期的訪問片段,直呼好噁心。

有網民就翻出Frankie於2022年1月接受網台節目《偶像名人堂》的訪問片段,節目中主持問到專一長情的Frankie與女友有何相處之道,Frankie就開腔講到與當時的女友Hei拍拖多年的相處模式,直言「我係會所有嘢都挖晒出嚟講」,與女友是處於「生活」的相處模式。至於被問到如何平衡忙碌的生活,Frankie續表示屋企人和女朋友都已習慣了,又透露與女朋友其實已...

▼▼點擊放大即睇Frankie點講▼▼

當年訪問片段出街後,一眾網民和粉絲都大讚Frankie是難得一見的專一長情好男人,但自近期爆出疑似偷食的風波,網上風評馬上斷崖式直插,大量負評怒插噁心:

▼▼點擊放大即睇網民嬲成點▼▼

▼▼點擊放大即睇時間線整合▼▼

 

 

 

 

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓