愛回家丨吳偉豪26歲生日大解放半裸示人 超大隻爆肌遭召喚返列堤頓道

文: 余美鳳
2024.06.22

吳偉豪(Ricco)近年成為TVB劇集的搶手貨,令原本他在《愛回家之開心速遞》中飾演朱凌凌的戲份越來越少,近日他跟好兄弟周嘉洛和關曜儁齊齊暫別《愛回家》,一齊投入拍攝新劇《武林》。近日Ricco度過他的26歲生日,雖然都要在工作中度過,但Ricco都自得其樂,更向粉絲們大派福利,半裸上身曬肌!

《武林》拍攝外景在廢棄車場拍攝,由於近日天氣炎熱,Ricco難抵高氣溫決定除下上衣,他拎起相機拍攝過過癮,沒想到意外被拍到曬肌一刻,見他手臂、胸肌結實,而腹肌都相當顯眼,相信他都勤力健身的成果。6月20日生日正日開工,好友關曜儁同場,不忘拍Story祝福老友,但同場的江嘉敏完全唔畀面「壽星仔」,作狀向他出拳,認真搞笑。

 

 

Ricco未有刻意提起自己的生日及身材,只寫上:「Don't get fixated on the BUTT!(不要只專注在屁股)」雖然他是想集中廢車場後的BUTT字,不過網友們笑言大家掛住睇他的身材,根本留意不到BUTT字。不少網友都有留言大讚Ricco的身材,亦送上生日祝福,而好友兼同劇演員陳浚霆搞笑留言說:「Happy Birthday roomie!almost time to come back to #列堤頓道(生日快樂室友,係時候返嚟列堤頓道)」在《愛回家》中,朱凌凌和風少是室友,亦是熊家的鄰居,Ricco「離家」幾個月時間,難怪陳浚霆都掛住對方,急急召喚對方。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓