Anson Lo試食荃灣爆紅開心果糯米糍 自拍食相張開櫻桃小嘴塞入口

文: 陳文德
2024.06.27

開心果成為近年Crossover美食的熱潮,不少店舖都大搞創新,推出開心果口味的食品。而近月爆紅的荃灣老字號,民豐粉麵行所推出的開心果爆餡糯米糍大獲好評,店內排隊人龍絡繹不絕,原來MIRROR成員Anson Lo盧瀚霆(教主)都有留意到,在IG寫下簡單食評,掀起網民熱議。

MIRROR成員Anson Lo盧瀚霆(教主)除了愛吃米飯之餘,原來都對糯米糍有興趣。日前,Anson Lo就在IG社交平台上分享了一款爆紅美食,就是荃灣民豐粉麵行推出的開心果爆餡糯米糍。從限時動態中所見, Anson Lo一共買了九粒糯米糍,包括開心果、榛子、芝麻、花生、豆沙。不過Anson Lo一打開盒,似乎就分唔清什麼口味,寫到「邊粒係邊粒…努力嘗試…」

之後Anson Lo又自拍食相,影住自己食糯米糍,見到Anson Lo用力張開櫻桃小嘴,伸出條脷,將大大粒爆餡糯米糍成功一啖塞入口,頂實上顎,狀甚享受。教主都不禁興奮寫道:「盡力一口!成功!」看到教主食得津津有味,相信一班神徒都非常開心。

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【限時搶⚡】勁送小牧味屋高鈣梳打餅套裝!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓