超缺德!中國網民為測試刮花港 Apple Store亮黑樣版機

文: 9527
2016.09.19

iPhone 7上週終於正式登場,其中亮黑色新機引發搶購潮,且炒價高居不下。不過有果迷指亮黑色其實「好睇唔好用」,即使正常使用亦甚易刮花。有中國網民為iPhone 7做防刮測試,但他不買新機作測試,反而用香港Apple Store內展示的樣版機!?


   

該網民將測試片段放上網,片段中見到他以硬物不停刮iPhone 7,而該iPhone 7連著銀色防盜線,明顯是Apple Store內用作試用的樣版機。

  


片段放上網後於微博瘋傳,其他網民都大鬧測試者缺德。之後測試者刪除帖文並道歉,並表示會來港買下自己刮花的樣版機。

 

來源:互聯網的那點事微博我需要正能量微博

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】ON: THE BODY 植物萃取潔膚露↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓