熱愛優質生活

傳做《美女廚房》主持被網民炮轟 阿Bob:喺一廠主持係我夢想

2018.03.16

《美女廚房》將會翻拍第二輯,傳聞新一輯主持將會由林盛斌(阿Bob)、蕭正楠及張振朗做主持,引來網民一時熱烈討論,因為他們部分認為原班人馬,由鄭中基、梁漢文和方力申主持會比較吸引,直言「冇鄭中基就唔係美女廚房」。

有不少網民想看回鄭中基要搵垃圾桶的一幕。

可是要鄭中基、梁漢文及方力申再做主持,實在有點難度。

網民在專頁「King Jer娛樂台」的反應熱烈,有不少反對阿Bob做主持的聲音。

想不到他們這番言論,引來阿Bob用真身留言,他還逐一回覆網民,讓話題愈講愈熱烈。

阿Bob對於反對他的言論,都表示感謝,還指自己「離成功還有一段很遠路」,要繼續努力,「我會俾心機。」要回應留言,阿Bob花了不少時間。

不過有些網民不太收貨,覺得阿Bob在刷存在感,阿Bob都回應他們:「又唔一定係鍵盤戰士嘅,可能佢哋都想我改善,所以我都會檢視一下自己。」更自嘲:「我又真係肉酸少少嘅。」

看到阿Bob的回應,有些網民讚他的EQ高,也引來圈中人林作留言支持他。

阿Bob事後再回覆,沒有直接回應會否做《美女廚房》主持,不過就曲線回應,表示:「如果落實,對我嚟講係一個工作上好重要嘅里程,因為可以喺一廠主持一個系列嘅綜藝節目係我做主持人嘅夢想,但係另一方面亦係一個好大嘅挑戰,因為上一輯嘅主持做得好好,亦係好多觀眾心目中嘅經典同集體回憶…」;他自言有留意網友的意見,做主持時控制聲量,日後會再改善不足,希望網友會對他改觀。

至於《美女廚房》的詳情有待TVB官方公布。

資料來源:King Jer娛樂台

圖片來源:林盛斌Facebook、《美女廚房》影片截圖

內容評分
評語