【蘋果iPhone】2019年款iPhone推出日期曝光!手機鏡頭+規格率先睇

文: Toby Mok
2019.01.04

蘋果公司Apple的iPhone XS、 iPhone XS Max同iPhone XR推出了幾個月,最近又有關於Apple 2019年iPhone的傳聞,蘋果的新iPhone除了有機會推出3鏡頭之外,仲有機會推出歷代最薄的iPhone,一齊睇吓Apple 2019年推出的iPhone手機有機會配備咩功能。

最近外國媒體tom’s guide 就透露了2019年iPhone有機會會配備的規格。

Tom’s guide 表示,新手機可能會採取5鏡頭規格,前面有2個鏡頭,後面有3個鏡頭,總共有5鏡頭。

而根據外國媒體透露,新鏡頭有助加強手機的AR功能。除此之外,鏡頭仲有機會可以為周圍的環境做到3D地圖。

而處理器將有機會升級到A13,相信手機速度會更加快。

至於大家都好關注的推出日期,外國媒體就根據以往蘋果發佈會的動態,預測新手機有機會在9月10日發佈,並在9月20開始發售。

不過新手機設計消息尚未確實,所有資料需等蘋果公司公佈為準。

資料及圖片來源:tom’s guide,idropnews,pexels,pixabay


 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送飛🎟️】請您去《UNISON FEST潛台祭》🎧!

↓ 暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓

↓  暑假最強音樂祭!睇KOLOR、Kiri T、雷同二友...↓