【Instagram傳聞】以後唔使po相呃like!?傳IG將隱藏貼文like數

文: Toby Mok
2019.04.24

好多人都會習慣將自己的靚相po上instagram從而呃like,不過最近就有編程愛好者發現了instagram 的程式中有新的功能,指instagram有機會對外隱藏貼文的like數,只有發布照片者才可睇到貼文實際的like數,一齊睇吓發生咩事。

最近編程愛好者Jane Manchun Wong就為instagram的功能進行新測試,發現新程式中instagram將有機會不再對外顯示貼文like數。

在圖片上可看到顯示like數的最上方寫道「只有你可以看到貼文的like數」。

而在另一張圖亦見到instagram顯示「我們想你的追蹤者專注在你所分享的貼文,而不是貼文所得到的like數。

如果此功能真的推出,大家以後仲會不會繼續熱衷於po相呃like呢,不過一切資料都未經官方證實,一切消息以instagram發布為準。

資料及圖片來源:TechCruch,instagram

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓