2020年最新10大世界最辣即食麵排名 人氣韓國三養辣雞麵僅獲第三?!

2020.02.29

鍾意食辣的朋友又有無挑戰過韓國辣雞麵呢?但原來對於美國有「即食麵之神」之稱的Hans Lienesch,韓國三養出品的辣雞麵僅獲第三!Hans食勻世界各地不同品牌的即食麵,更以不同準則分析及公佈即食麵排行榜。最近他公佈2020年最新的世界最辣即食麵排行榜,睇睇鍾意食辣的朋友挑戰過未啦~

近期美國有「即食麵之神」之稱的Hans Lienesch,公佈了2020年最新的世界最辣即食麵排行榜!

 

Click圖睇睇10大世界最辣即食麵排名:

Click圖睇睇世界最辣即食麵實測圖:

第三位:韓國-三養火辣雞迷你拌麵

Hans認為這款火辣雞迷你拌麵是三養辣雞麵系列之中最辣!雖然迷你版的份量比正常版較少,但事實上這個辣雞麵比最普通版本加至2.75倍辣度。

第二位:日本-磯山商事18禁咖哩拉麵

達人認為這款來自日本的18禁咖哩拉麵除了辣味強烈之外,味道有點像燃燒塑膠的咖哩味,更指這款辣麵是他唯一一款未能征服,甚至喝了多達700毫升清水嘗試去稀釋辣度。

第一位:紐西蘭-Culley's 世界最辣拉麵

獲得達人心中第一位的是這款來自紐西蘭的Culley's世界最辣拉麵,Hans亦表示很難把這款「世界最辣拉麵」吃完,唯一能完成的原因是因為它的份量較少,更形容胃痛的感覺就像有隻怪物走進胃部的感覺一樣。

資料來源:The Ramen Rater

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓ 開關飛得!Share您嘅環球美食↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓【免費睇!】《香港寵物好去處2023》!↓

↓超過20個毛孩放電點/冷知識/攝影技巧等↓

↓超過20個毛孩放電點/冷知識/攝影技巧等↓

評語