蘋果AppleCare+升級新增維修次數!iPhone保養期2年最多獲4次意外損壞保障

2020.09.21

雖然早前蘋果發布會沒有 iPhone 12推出,但原來更新AppleCare+ 服務計劃內容,由原先2年的保養期包兩次意外損壞的保障服務,增加至2年可獲四次意外損壞保障,當中包含爆Mon螢幕損壞、電池維修保障、隨附的耳筒及配件等等,對不少經常跌電話或壞電話的朋友來就,今次更新絕對是福音!

現時購買大多數Apple產品都會附送1年有限保障及長達90日免費支援,有不少用戶為加長保障期限,會選購AppleCare+ 服務計劃最近蘋果升級AppleCare+服務內容,改為 iPhone12個月享有多達兩次意外損壞的保障服務,亦即是2年保養期內可獲四次意外損壞保障,比起原先可享雙倍保養次數。

AppleCare+ 服務計劃適用於iPhoneiPadApple WatchMacApple顯示器、Apple TV等,亦會按照不同產品與損壞維修程度收取不同的維修服務費。

來源:apple

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓【限時搶⚡】勁送小牧味屋高鈣梳打餅套裝!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓