日本網民分享實用烚蛋時間表 不同時間、雞蛋熟度一覽!零失敗整溏心蛋

文: LorLor Lee
2021.01.06

平時大家食雞蛋鐘意食什麼熟度呢?不少朋友都喜歡溏心蛋,流心狀態,入口蛋香十足又香滑。有日本網民分享自製的烚蛋時間表,整理烚蛋由7-13分鐘下的熟度狀態。鐘意食溏心蛋的朋友,不妨Bookmark這個烚蛋時間表,在家都可以輕鬆掌握整到完美溏心蛋啦!

日本有網民在twitter分享自製的烚蛋時間表,整理烚蛋由7-13分鐘下的熟度狀態。只要控制好時間,大家係屋企都可以自己輕鬆成功整到溏心蛋!

不同時間、雞蛋熟度一覽:

溏心蛋完美呈現流心狀態,蛋香十足,濃郁入味。無論送飯、配上拉麵,或者炮製醬油蛋亦可以。

圖片來源:twitter@HG7654321我的C家廚房!Bon Appétit

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓