鄭欣宜生酮飲食加普拉提Pilates雙管齊下瘦身 三個月消瘦約二十磅身形清減不少

星二代歌手鄭欣宜(Joyce)早前透露自己嘗試生酮飲食,餐餐都食得開心之餘而更瘦了一個碼。欣宜出席活動時就表示近三個月再實行了生酮飲食法,樂見身形清減了不少,更透露已減去大約20磅的磅數,希望藉由生酮飲食法舒服地減磅,同時保持身體健康。

除了在飲食方面入手,Joyce亦有做運動瘦身。2021年,她就拍過自己做普拉提運動的短片,又提到平時在網上見到的運動短片都是一些身材苗條的人士出鏡,覺得有機會令一些像她一樣「唔係特別好索好身材好瘦好正」的人對做運動感到尷尬,所以拍片告訴大家「做運動係屬於所有人嘅」。

許廷鏗亦力撐好友欣宜注重飲食,又指好多人以為肥代表唔健康,「我覺得呢個係一個謬誤嚟嘅,好多時啲人會覺得肥就等於唔健康,但其實肥都可以肥得健康,只要你嘅身形係Fit for你嘅Body shape,同埋Fit for你平時嘅生活習慣」。

而欣宜上年錯因為急性盲腸炎入院做手術,其後出席ViuTV的Chill Club頒獎禮是手術後首次公開露面的場合。欣宜身穿黑色絲絨連身裙示人,予人感覺高貴優雅,亦看得出消瘦不少。

圖:IG@鄭欣宜

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【隆重登場】香港咖啡地圖2022!↓

↓即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)↓

即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)

↓「App限時搶」大派禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章