【考有Feel】姜濤遇上譚仔阿姐口音七仙羽 出盡勁可愛嗲功冧爆師傅:啊!我求下你~

2021.04.30

ViuTV遊戲節目《考有Feel》今周迎來最後兩集,非常有噱頭地請來了因《鬼同你上位》引起網民熱話的七仙羽(七師傅)作嘉賓,加入成績落後的ERROR隊助陣。在最新一集食雪條環節中,當姜濤遇上七師傅後,兩人的互動有著莫名的喜感。

節目去到食雪條環節,當姜濤遇上七師傅後,他就突然激起鬥志,誓要贏七師傅,更在師傅面前搞怪,爭取師傅的注視。七師傅對住雪條作法,姜B又要跟住做,場面十分搞笑。

而七師傅很快就估得出雪條的味道,姜B見狀即向師傅大耍冧功,說出:「啊~七師傅我求下你!」七師傅都抵擋不了姜濤的嗲功,即時心軟。

後來七師傅又再一次幫ERROR估中雪條口味,姜B的反應呆埋,心諗:「師傳畀條生路行下!」效果十分搞笑,網民見到兩人一齊如此有火花,留言話:「不如開個節目畀姜濤!佢好搞笑!」、「姜濤好啱做喜劇,節奏好到位!」

圖:VIUTV


 

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【送禮】送您5G智能電話及寵物店現金券!↓

↓ 立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!↓

立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!

↓「App限時搶」大派禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章