TVB高層樂易玲自爆近年「最跌眼鏡港姐」首選 17年港姐冠軍雷莊兒獲讚「身形好、close-up就⋯」

2022.04.26

今年適逢TVB《香港小姐競選》50周年,早前正式展開2022年度的全球招募,一眾歷屆港姐就聯同高層曾志偉和樂易玲出席宣傳活動,樂易玲講到過往通常一眼都會看得出,某些女生會在娛圈大有作為,而當被傳媒問到歷屆有否一些「眼前一亮港姐」或「最大跌眼鏡港姐」時,樂易玲亦大方回答。

樂易玲被問到「眼前一亮港姐」或「最大跌眼鏡港姐」時,就罕有自爆「大跌眼鏡」的應該就是2017年的港姐冠軍雷莊兒。樂易玲解釋「佢身形好好」,指模特兒出身的雷莊兒在台上表現一定標青,「但係影close-up就一定唔係好似佢成個身形咁(好)囉」。

樂易玲續稱:「我哋嗰時都有啲擔心,呢個香港小姐選咗出嚟,我哋覺得佢唔會留喺香港,因為佢參選時已經講咗佢嚟玩吓,選完多數會返去外國」。樂易玲又謂當年賽果是大家投票,結果亦一如所料,卸任後便返回外國。

現年27歲的雷莊兒,於2017年參加香港小姐奪冠,當年她當港姐決賽當晚,她本來與另一佳麗何依婷票數相同,最後由持有2票的Do姐鄭裕玲投下關鍵一票,令雷莊兒奪冠。由於結果與大部分人的期望有落差,因而令雷莊兒受到質疑。她卸任後沒有留在香港發展演藝事業,返回加拿大後,早前代表香港參加「Miss Face of Humanity 2022」選美比賽,更贏得殿軍殊榮。


►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

圖及來源:節目截圖、IG@雷莊兒


用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【隆重登場】香港咖啡地圖2022!↓

↓即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)↓

即睇精選50間咖啡店(附評分及介紹)

↓「App限時搶」大派現金券/禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章