MIRROR演唱會Day 2|Frankie失足跌落台手臂擦傷 返入後台即發IG story報平安:我福大命大㗎!

2022.07.26

MIRROR紅館演唱會《MIRROR WE ARE Live Concert 2022》昨晚(25日)首場已經被不少粉絲控訴台上危機四伏,替鏡仔感到擔心,怎料今晚(26日)真的發生小意外,成員陳瑞輝(Frankie)於個人表演環節期間邊行邊向觀眾說話,期間不慎跌落台,他隨即起返身,就跟觀眾派定心丸,表示自己無事,返入後台亦立即發IG story向大家報平安,說:「只係擦傷咗啲啫,我福大命大㗎!」

演唱會舞台機關處處,不乏梯級、高低不平的設計,昨晚(25日)頭場結束後有不少粉絲網上發文指台上滿佈「陷阱」,擔心遲早出事,怎料來到第二場就發生小意外,Frankie的個人環節有一段演講時間,他一邊行一邊專心跟觀眾說話,行到角落位置竟不慎踏空跌落台,現場粉絲都擔心到叫出來。

 

Frankie跌落台後翻滾了幾圈,但隨即自行站起來,連番跟觀眾說:「無事,sorry!」他表示是自己差錯腳,而他返到後台後就在IG story發文,他說:「令到大家擔心sorry,講得太入神,只係擦傷咗啲啫,我福大命大㗎!」照片所見他他的手臂有一大片紅印,更有部份擦傷位置破皮,但他仍然展露笑容。

相隔約20分鐘,他再發另一則IG story安撫粉絲,表示:「興奮得滯,自己又唔小心!不過大家唔使擔心我,我冇事呀,而家又準備上台啦,good show!」

MIRROR演唱會2022|紅館現場直擊《MIRROR WE ARE Live Concert 2022》+頭場歌單 (不斷更新)

 

來源:IG@Frankie

 

【鏡粉交流區】現已登錄U Lifestyle App《社群》!
立即上載12子演唱會靚相/緊貼MIRROR情報:https://bit.ly/3cG7De3

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【U Lifestyle App聖誕周年慶】DayDay送大禮!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語

相關文章