港男竹篙灣露營接受「另類」隔離生活!自攜營帳紮營好梳乎 網民:依度唔會俾人趕走

2022.09.08

近日疫情持續升溫,確診宗數連日破萬,一旦感染就會立即安排入住隔離營,展開與世隔絕的生活。有網民日前分享在竹篙灣的「另類」隔離生活,自攜營帳、被單、大量零食、罐頭、啤酒等在房間露營,看似非常梳乎!其他網民表示樓主的隔離生活「好有度假feel」,自娛能力一流!

有網民日前分享在竹篙灣的「露營」生活,附上照片表示「開季第一露,糟糕灣八日七夜」,自攜營帳在房間紥營,還有大量零食、杯麵、罐頭、啤酒等,準備非常充足。樓主指本來打算帶龍蝦和A5和牛罐頭入營,不過看似就只帶了鮑魚、沙甸魚和豆豉鯪魚罐頭,都認真豐富!

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

網民紛紛留言「又幾正喎」、「成件事即刻浪漫咗」、「無得輸!」,讚揚樓主苦中作樂。有人亦指環境不錯、「X位」、「依度唔會俾人趕走」、「裝修一流,仲睇到煙花」。不過樓主就指竹篙灣沒有提供雪櫃,如果想飲啤酒只好放在冷氣口吹半個鐘再飲。

圖片授權:FB@Dick Yam

圖片來源:FB@香港人露營分享谷


 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章