【西貢好去處】西貢大型水上嘉年華登場 免費玩獨木舟/帆船/音樂市集

2018.08.16

為了幫白沙灣遊艇會舉行的24小時慈善小艇賽助慶,在小艇比賽進行期間會有大型水上嘉年華開放俾公眾玩。嘉年華有各種水上活動包括:小型帆船、獨木舟、直立板同遊船河,全部都免費開放俾公眾試玩!現場仲會有海灣市集,超過40個攤檔俾大家慢慢行,到時仲會有現場樂隊為大家表演添。

水上活動

嘉年華會提供多項水上活動俾大家玩,全部免費架!

有好考平衡力的直立板

仲可以玩埋獨木舟


想輕鬆啲可以遊船河或者坐小帆船。


旁邊會有教練指導大家同確保大家安全,咁就唔怕危險啦


海灣市集

今次海灣市集有超過40個攤位,美食、手作、面部彩繪同互動遊戲樣樣都有。

玩完獨木舟去市集食嘢行下街都唔錯~

到時仲會有現場樂隊為大家即席表演,幫大家唱歌助慶。

慈善小艇比賽

當然,有專業水上活動知識的朋友仔亦都可以考慮參加由大會,白沙灣遊艇會所舉辦的24小時慈善小艇賽。

參賽者需要自行組隊,然後在9月29日的下午2點到9月30日的下午2點進行為期24小時的小艇繞圈耐力賽。

而比賽的收入亦會作為慈善用途,有興趣的朋友仔記得唔好錯過啦!<按此報名>

活動資訊

  • 日期2018年9月29日 - 2018年9月30日
  • 人均消費免費
  • 地點 西貢西貢公路白沙灣遊艇會

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【U Lifestyle App聖誕周年慶】DayDay送大禮!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語

相關文章