【觀塘好去處】富士山水泥枱燈DIY工作坊 親手整型格工業風碟/杯墊/小櫈

文: Toby Mok
2020.01.03

好多人認為水泥只是用於鋪路,但其實水泥仲可以用以製作不少水泥主題精品,包括電話殼、水泥碟、小櫈等等。今次就為大家介紹一間位於觀塘的水泥DIY工作室Freeze,大家可以手作不同款式的水泥精品,今次就教大家整深受市民歡迎的小富士山枱燈,即睇觀塘水泥工作坊推介!

首先要準備好所需材料,包括白色及灰色水泥、電制、電線等,之後就可以開始整啦!按下圖睇詳細步驟。

Freeze除了提供富士山枱燈工作坊之外,仲有其他DIY班,包括有水泥松木榫小櫈、水泥膠紙座、水泥碟、杯墊等等,現場仲有水泥電話殼及布袋等精品可以購買添,按下圖睇款式。

有興趣的朋友記得去玩吓啦,按下圖睇各工作坊價錢。

 

活動資訊

  • 地址 牛頭角大業街13號日生工業大廈 5樓C
  • 網址網址
  • 人均消費$800以上

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】ON: THE BODY 植物萃取潔膚露↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓