將軍澳屋子cafe5月結業!開業3年推PC狗主題大受歡迎!網民望另覓地點重開

文: 黎穎琛
2024.05.21

人氣日系連鎖咖啡店Uchi屋子主打休閒舒適環境和日式美食及甜品,上月將軍澳店推出 Pochacco主題料理大受歡迎,可惜Uchi屋子最新於社交平台宣布將軍澳店將於5月21日結業,將軍澳店結業後只剩下大圍店,食客不捨之餘亦希望會另覓地點再開店!

日系連鎖咖啡店Uchi屋子因休閒舒適環境和日式美食及甜品而打響名堂,可惜Uchi屋子最新於社交平台宣布將軍澳分店將於5月21日結業,指將軍澳店是首次拓展到新地區,也是屋子的小小里程碑,感謝大家支持願未來在別的地方再會,亦當今天的結束是一個重新出發的機會。將軍澳分店於2021年開業,佔地3,000呎,店內的日系簡潔設計,十分適合打卡,加上面向海濱公園,假日都會大排長龍,上月將軍澳店推出 Pochacco主題料理亦大受歡迎。

Uchi屋子將軍澳分店結業後只剩下大圍店,結業消息一出,食客不捨之餘亦希望Uchi屋子會另覓地點再開店:「會另覓地點再開嗎?」、「我嚟過3次,環境好靚,真係好可惜」,想去將軍澳店的朋友今個週末要把握最後機會啦!

屋子 - 將軍澳店

地址: 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下16號舖

營業時間: 11:30-21:00

電話: 26380360

 

來源:Uchi屋子

同場加映:【今期Chill抵】最新影片

活動資訊

  • 日期2024年5月17日 - 2024年5月21日
  • 地點

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送PHYSIOGEL全新男士護膚系列】

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓